Kanada,  Kanada – British Columbia

Mountainbike i Fernie

 
 
Fernie Alpine Resort i Kanada lockar många vintersportare till British Columbia då bergen är täckta av snö och pudersnön växer mer och mer för varje dag. Det är en utmärkt anläggning under vintersäsongen som erbjuder utförsåkning, längdskidor, skoteråkning, toppturer och mycket annat. 
 
Aktiviteter vi gärna roar oss med hemma i Sverige men att få möjligheten att göra det i Kanada är en dröm för många, så även för oss!
 
 
Som många andra skidanläggningar satsar Fernie Alpine Resort även på olika sommaraktiviteter. En riktigt varm sommardag i Fernie vandrar vi med guiden Nature Bob upp på bergstopparna Elephant Head och Polar Peak (den senare högre än Kebnekaise), vi går en höghöjdsbana bland trädtopparna och våra ungdomar hyr mountainbikes och åker med en guide upp i bergen.
 
 
Att cykla mountainbike i Fernie passar alla som söker lite action och som har någorlunda god kondition. Cyklarna fraktas upp i sittliften och man cyklar efter naturstigar nedför berget. En kul aktivitet även om dottern tycker det är häftigare och svårare att cykla mountainbike i Åre.
 
 
Apropå pudersnö i Fernie så är det bara en dryg vecka kvar innan vi får uppleva just det! För nu laddar vi för skidsemester i Kanada, en gammal dröm är på väg att uppfyllas och vi är så tacksamma att vi har kunnat få den möjligheten.
 
Vi hoppas bara att gamla skador i knän inte gör sig påminda och begränsar viljan. Håll gärna tummarna att allt håller…
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Livet i USA

    Så vackert. Det har länge varit en dröm att åka upp i bergen under våren eller sommaren, alltid åkt under vintern annars. Vet inte om jag skulle våga åka mountainbike men gärna hika och fota:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *