Brighton Beach, de ryska kvarteren i Brooklyn

Brighton Beach, de ryska kvarteren i Brooklyn

 
Vi har besökt Coney Island i Brooklyn några gånger under våra besök till New York. En trevlig dagsutflykt, ungefär 45 minuter bort med tåg från Manhattan, där man kan sola och bada eller roa sig i det gamla nöjesfältet som finns i området.
 
 
Följer man strandpromenaden vid Atlanten på den gamla boardwalken i trä, kommer man efter en stund fram till Brighton Beach som är uppkallad efter den berömda badorten i England. Här har en gång i tiden funnits både badhus och hästkapplöpningsbana.
 
 
I Brighton Beach bor det sedan 20-talet mest ryska judar, många av dem från Ukraina. Det är ett intressant område där många affärsskyltar står på ryska och restaurangerna serverar rysk mat.
 
 
Ovanpå huvudgatan, något kvarter från stranden, finns tunnelbanestationen som är en så kallad ”elevated” eller ”El” som de även kallas. Spåren ligger på stora järnpelare och man känner igen dessa från gamla filmer från New York. På sidorna av huvudgatan finns flera klädbutiker, kaféer, frukt- och grönsakshandlare. Även mobiltelefon- och laptopreparatörer hittar man här.
 
 
Brighton Beach är en perfekt utflykt från Manhattan en varm sommardag i New York.
 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *