Fernie, Kanada

Fernie, Kanada

 
 
 
 
Nästa vecka åker vi tillbaka till Fernie i British Columbia, Kanada. Förra gången vi besökte kommunen med sina dryga 4800 invånare var det högsommar och vi vandrade i bergen och badade i djupa sjöar.
 
 
 
Den här gången blir det mer fokus på vinteraktiviteter och födelsedagfirande av bästa syster!
 
 
 
Fernie är den enda kommunen i Kanada som är helt omgiven av de klippiga bergen. Fernie har varit starkt engagerad i kolindustrin och nuvarande stadskärna bildades1904 efter en våldsam brand som resulterade i en förordning där alla kommande byggnader i city ska byggas i brandsäkra material som tegel och sten.
 

 

Dessvärre drabbades Fernie av en ny våldsam brand 1908 som smälte och brände upp i princip hela centrala Fernie på en eftermiddag!

 

 
Några byggnader klarade sig och är idag historiska hus i dagens Fernie som idag är mest känd för att vara en populär skidort som bjuder på osannolikt härlig pudersnö.
 
 
 
 
 
 
Canada Day i Fernie firas med musik och fyrverkerier medan dagens sista solstrålar färgas rosa mot de klippiga bergen. Vi var där och det var en perfekt avslutning på nationaldagen efter att ha hunnit spela trummor och smyga fram med Kanadas flagga bakom first nations i Head-Smashed-in Buffalo Jump!
 
Sa jag att vi ska dit igen nästa vecka? Och att Fernie är känd för sin osannolika pudersnö..? Det blir perfekt snö under slalomskidorna!
 
 

9 kommentarer

 1. Hello,
  I am a professional blogger outreach service provider. I have several clients and their running orders.
  I am working for my several clients & outreach to get them quality guest post links.

  I would like to have your website list where you can provide guest post with do-follow link to my client website. Please let me know your charges & TAT.
  Now I will be waiting for your positive reply.
  Thanks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *