The Queen’s Head Piccadilly

The Queen’s Head Piccadilly

 
 
Vi fortsätter utforska restaurangerna vid Piccadilly Circus i London. Både Bar Américain innanför Brasserie Zédel och Jamie’s Italian Piccadilly Circus var riktiga vinstlotter och nu har vi riktat in oss på traditionell hemlagad engelsk pubmat.
 
Vi styr stegen mot den inbjudande blomstersmyckade entrén på puben The Queen’s Head Picadilly. Som på många andra pubar i London ligger den här i ett ganska smalt hus så puben sträcker sig även på övervåningen.
 
 
Åter igen hamnar vi precis efter lunchrusningen vilket är ett säkert kort för att få bord på en populär restaurang. Vi blir placerade på övervåningen där det är väldigt lugnt för stunden. Bara några enstaka andra eftersläntande lunchgäster är på plats här uppe, så det finns gott om bord att välja bland.
 
 
Vinden fläktar skönt från de öppna fönstren och när vi sätter oss ner får vi känslan av att sitta hemma i ett vardagsrum hos en engelsk familj. Snirkliga guldramar runt stora speglar, kristallkronor och nätta bokhyllor fyllda med litteratur bidrar starkt till den känslan!
 
 
Fastän jag hunnit vara till Storbritannien så många gånger har jag faktiskt inte kommit mig för att beställa fish and chips tidigare! Men nu är det äntligen dags!
 
Maten är mycket vällagad och god – engelskmännen kan verkligen det där med fish and chips! Bra storlek på portionen, enligt hela sällskapet också.
 
 
En kul detalj är att vi blir bjudna på varsin kaninpepparkaka till kaffet. Sådant gillar jag – när man gör det lilla extra för sina gäster! Det behöver inte vara mer än en gullig pepparkaka för att vi ska minnas ett ställe mer än andra.
 
 
 
Nyladdade med energi ger vi oss ut på Londons gator igen för nya härliga upplevelser!
 
Välkommen att följa People in the Street på Facebook och på Instagram heter jag evasol.
 
 

4 kommentarer

  1. Jag hade sjukt otur på Jamies Italian och det var en smärre "katastrof" när jag och Bettan åt där. Jag bad om att få beställa sås till köttet och gjorde servitrisen sur och otrevlig. Fick tillslut majonäs (!!) Bettans fisk var så överkokt att vi delade på min mat. INGEN frågade oss om maten smakade bra eller så trots att vi bara smakat på fisken. Bredvid oss var ett annat par som uppenbart inte var nöjda. enda gången som jag varnat några som var på väg in i restaurangen medan jag gick ut :-O

    1. Tänk att en restaurang kan ge så olika upplevelser! Jag har flera exempel på det faktiskt.
      Det kan ju även vara så att vi hade tur med både kock och servering för dagen och det är jag ju såklart glad över. Jättetråkigt att ni hade en trist upplevelse från restaurangen och jag hoppas att resten av era matupplevelser var positiva!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *