Kanada,  Kanada – Alberta

Vulcan och Star Trek

Under vår resa i Alberta, Kanada, passerade vi den lilla staden Vulcan med 1836 invånare. Många mindre städer i Kanada hittar sin egen unika attraktion. Vulcan har Star Trek!
 
Att det är ett sammanträffande att staden heter samma sak som rymdfolket i tv- och filmserien Star Trek spelar ingen roll. Det går att göra turistattraktioner av det mesta.
 
Staden har byggt en turiststation och museum med Star Trek-tema där du kan delta i The Vulcan rymdäventyr samt se världens största privata samling av Star Trek-figurer ( jag såg den och den var stor!). Varje år samlas hundratals Star Trek-fans vid stadens kopia av symdskeppet Enterprise i Vulcan på en Spock Days Festival.
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *