Mallorca

Utsikten från Hotell UR Portofino

Igår skrev jag om Hotell UR Portofino som ligger 5 km öster om Palma på Mallorca.
Vi hade vårt rum högst upp med utsikt över stranden och Palma. En mycket vacker utsikt som ändrade karaktär allt eftersom dagens alla färger och ljus förändrades.
 
 
Alla möjliga typer av båtar och fartyg passerade vårt fönster. En dag kryllade det av segelbåtar i Palmabukten som kappseglade. Häftigt att se hur snabbt de kan framföras!  
 
 
Enda gången det var lugnt på stranden var tidigt på morgonen. Den som orkade sig upp den tiden på dygnet motionerade efter strandpromenaden.
 
 

 Katedralen utmärker sig över utsikten mot Palma. På kvällarna lyser den upp och ser otroligt mäktig ut.

 
 
På östra sidan, några kvarter bortanför hotellet, finns 1600-talsfästningen Torre d’en Pau som absolut är värt ett besök. Särskilt om du gillar katter…
 
 
På östra sidan passerar även flygplanen väldigt tätt och nära då hotellet bara ligger 2 km från flygplatsen. Vi stördes inte av flygplanen, men å andra sidan störs vi väldigt sällan av ljud.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *