Mobar och The Lobby Lounge på Mandarin Oriental New York

Mobar och The Lobby Lounge på Mandarin Oriental New York

Vid Columbus Circle, nära sydvästra delen av Central Park i New York, finns Mandarin Oriental Hotel. Ni känner säkert igen byggnaderna som sträcker sig parallellt bredvid varandra och som syns tydligt från Central Park och runt Midtown. 
 
 
I Columbus Circle finns både shopping och trevliga ölhak, men om du går in i hotellfoajén på adressen 80 Columbus Circle och åker upp på våning 35 möts du av en bar och en lounge som har helt oslagbar utsikt!
Helst vill du sitta i The Lobby Lounge, precis som alla andra, men det är helt okej att vänta på ert bord i Mobar som ligger alldeles intill.
 
Precis som jag med mitt sällskap Anna Ström Åhlén (som driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple) och en annan New York-frälst vän gjorde den här kvällen innan vi skulle vidare till The Metropolitan Opera, vilken ligger alldeles i närheten.
 
 
Mobar är inspirerad av av det sofistikerade 1930-talet och inrett med läder och sammet. Beställ gärna en god drink och en tallrik dumplings medan du väntar på ditt bord i The Lobby Lounge.
 
 
Att sitta i jämnhöjd med den berömda CNN-skylten är en riktig häftig upplevelse. Att dessutom se stora delar av Central Park uppifrån gör utsikten från det här stället till en av de bästa på hela Manhattan. 
 
 
Vid slutet av södra delen av Central Park på 5th Avenue hittar du ytterligare två intressanta ställen att besöka: Apple Store och The Plaza Hotel (där vi en av våra två gånger stötte på Mariah Carey).
Båda två är väl värt ett besök!
 
 
Här behöver du dessutom inte bekymra dig av dåligt väder då du inte sitter under bar himmel trots att du är så högt upp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *