Hotell UR Portofino Mallorca

Hotell UR Portofino Mallorca

2 km från flygplatsen och 5 km från Palma i Mallorca finns ett mycket trivsamt område som heter Ciudad Jardín.
Någon sa att det bara finns tre hotell i området Ciudad Jardín, där mestadels spanjorer håller till. Vi valde att bo i det turkosfärgade hotellet UR Portofino som ligger 100 meter från stranden och strandpromenaden.
Tips – hyr gärna cykel för att ta dig de fem kilometrarna till Palma.
 
 
UR Portofino har 70 rum och vi bokade ett rum med havsutsikt på den översta våningen. Rummen är väldigt små, men vår utsikt över havet och den avkopplade stämningen som genomsyrar hela hotellet räcker för att vi ska känna oss som hemma. Jag återkommer med bilder från utsikten i ett eget blogginlägg en annan dag.
 
 
Badvakten Patricio håller ordning på poolen och ser till det inte blir för högljutt kring den. Han är dessutom väldigt social och trevlig, och det faktum han jobbar som skidlärare i Andorra vintertid gör inte saken sämre för oss som gillar att åka slalom.
 
 
Det finns en bar och en italiensk restaurang, Trattoria Portofino Restaurant, alldeles vid poolen. Både frukosten och after beach-drinken intogs här. Någon gång även en enklare lunch. 
 
 
Lobbyn är rymlig och sofforna sköna och vill du spela piano är det fritt fram för det.
 
 
Gatan bakom UR Portofino är känd för sina fina fiskrestauranger vilka serverar färsk medelhavsfisk.
 
 
UR Portofino har två byggnader som syns tydligt från stranden. Det bästa med stranden var att på kvällarna samlades lokalborna för gemensam middag med släkt och vnner. Men mer om det en annan dag!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *