Williamsburg Bridge

Williamsburg Bridge

Det är inta bara populära Brooklyn Bridge som är intressant att promenera över under ditt besök i New York! Vill du ta dig över East River till Brooklyn, kan du även använda dig av linbanan till Roosevelt Island som vi gjort ett par gånger tidigare.
 
 
Men den här dagen valde jag och Anna Ström Åhlén (som driver bloggen New York – My Bite of the Big Apple) att promenera över den fina rosafärgade bron Williamsburg Bridge – ni vet den som har så mycket grafitti och klotter över hela bron att bara det gör det till en sevärdhet!
Passa på att spendera några timmar i det färgstarka och hippa området Williamsburg innan du vänder åter till Manhattan.
 
Har du tur får du nöjet att bevittna en cool fotoplåtning, vilket verkar vara en ständig återkommande händelse på broarna över East River. Under en annan resa fick vi bevittna när svenska Stayhard fotograferade sin vinterkollektion på Brooklyn Bridge.
 
 
Williamsburgs Bridge kanske inte bjuder på lika bra ”Sony Moments” som Brooklyn Bridge, men du kan föreviga One World Trade Center, Empire State Building och motorvägen FDR Drive (Franklin Delano Roosevelt), lokalt kallad ”The FDR”.  
 
 
Williamsburg Bridge är hårt trafikerad och det är den största bron över East River. Från Manhattan kliver du på bron i Lower East Side på Delancey Street. Bron är 2,2 km lång och den har både tåg- och biltrafik (vilket även Manhattan Bridge har).
 
 
Bygget av Williamsburg Bridge påbörjades 1896 och den öppnades för allmänheten den 19 december 1903 och var då världens längsta hängbro. På 1980-talet påbörjades en omfattande renovering av bron och idag finns det fina cykelvägar som gör att du snabbt kan ta dig mellan Manhattan och Brooklyn.
 
 
Tänk bara på att hålla dig på gångbanan om du promenerar, för det går undan i backarna för cyklisterna!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *