Hästar

Kungliga stallet i Köpenhamn

Vid Christiansborgs Slott tittade vi på ett par av de vita kungliga hästarna när de motionerades på ridbanan. Vi gjorde en avstickare in i De Kongelige Stalde där ett 20-tal hästar bor bland marmorpelare vackra smidesdetaljer. När stallet byggdes på 1740-talet fanns 250 hästar uppstallade.
Hästarna används av den kungliga familjen vid speciella tillfällen som bröllop, stadsbesök och nyårsmottagningen.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Bara brittiskt

    Visst är det fint. Vi var där på Kulturnatten som anordnas i oktober varje år och när det är öppet hus lite varstans. Jag är lyckligt lottad som har kontor med utsikt över gatorna mot Amalienborg så jag ser när de är ute med vagnarna ibland, med och utan drottningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *