New York

Little Italy, New York

I början av 1900-talet fanns runt 400 000 italienare i Little Italy, New York. Området har minskat betydligt sedan dess, till förmån för Chinatown som brer ut sig allt mer, och i dag räknar man med att där finns runt 5 000 italiensk-amerikanska invånare.
Vill du äta italienskt finns det ett oändligt urval av restauranger och de flesta lovar ”den bästa pastan i New York”. Huvudgatan heter Mulberry Street (känd från många filmer och tv-serier) och det är just restaurangerna som dominerar i området.
Klart värt ett besök, men kanske inte en heldag. En lunch eller drink räcker gott, tycker vi.
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *