Kungliga stallet i Köpenhamn

Kungliga stallet i Köpenhamn

Vid Christiansborgs Slott tittade vi på ett par av de vita kungliga hästarna när de motionerades på ridbanan. Vi gjorde en avstickare in i De Kongelige Stalde där ett 20-tal hästar bor bland marmorpelare vackra smidesdetaljer. När stallet byggdes på 1740-talet fanns 250 hästar uppstallade.
Hästarna används av den kungliga familjen vid speciella tillfällen som bröllop, stadsbesök och nyårsmottagningen.

2 kommentarer

  1. Visst är det fint. Vi var där på Kulturnatten som anordnas i oktober varje år och när det är öppet hus lite varstans. Jag är lyckligt lottad som har kontor med utsikt över gatorna mot Amalienborg så jag ser när de är ute med vagnarna ibland, med och utan drottningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *