Galapinhos Beach, Portugal

Galapinhos Beach, Portugal

Tidigare i veckan hade vi -30 grader hemma i Gammelstad så vad är väl bättre än att bjuda på 30 bilder med sandstrand, palmer, sol och bad från Portugal? Varför inte, liksom? Bara dröm er bort från vintern någon minut den som vill!

De sista dagarna på vår rundresa i Portugal hade vi hyrbil och med utgångspunkt från vårt finfina boende i Quita do Anjo i Setúbal var den perfekt att ha när vi utforskade närområdet. En dag ville vi spendera några timmar vid en strand vid Atlanten så vi tog fram kartan och bestämde oss för att åka till Galapinhos Beach.

2017 blev Galapinhos Beach utsedd till Europas finaste strand av ”European Best Destinations” i Bryssel. Jag kan förstå varför. Det är otroligt vackert och inte särskilt exploaterat. Det finns ett fåtal restauranger men ingen direkt strandpromenad och vi ser inga strandaktiviteter som många andra populära stränder i Europa har.

Men Galapinhos Beach är inte särskilt lättåtkomlig. Det krävs en vandring nedför den branta stigen från den bergiga bilvägen i Arrábida Natural Park. På vissa delar är stigen väldigt stenigt med tät buskage men oj vilken belöning vi får när vi väl ser stranden och kommer ned till den!

Atlanten är hyfsat kylig den här majdagen men temperaturen i luften är skön utan behov av svalkande bad, så vi har absolut inget att klaga på. När vi är nöjda med solandet besöker vi en av de få restaurangerna och beställer en svalkande drink och äter en sen lunch innan vi påbörjar den mer ansträngande promenaden upp till bilen igen. Pust! Men helt klart värt den ansträngningen!

Varje gång jag ser fina kalkstensklippor blir jag sugen att återuppta mitt gamla stora intresse med klättring. Vilken perfekt sport för att hålla sig i god form!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *