Quinta do Anjo, Portugal

Quinta do Anjo, Portugal

När vi planerade vår roadtrip i Portugal googlade vi runt en hel del för att komma fram till vilka områden vi ville bo i och sökte därefter boenden på de kända boendeförmedlarna på Internet. De första dagarna bodde vi i en fin lägenhet centralt i Lissabon innan vi tog tåget till Porto där vi hyrde en lägenhet med balkong högst uppe i ett hus i gamla Porto.

Hyrbilen tog oss därefter till Douro Valley där vi sov en natt på ett litet hotell mitt i pittoreska Tabuaço innan vi åkte söderut igen. Vi hade omsorgsfullt skannat av alla lediga lägenheter med egen pool runt Setúbal då ingen av oss besökt den delen av Portugal innan.

Vi hittade ett fantastiskt ställe i Quinta do Anjo där vi hyrde en stor lägenhet (ja, eller snarare ett helt hus) och delade pool och trädgård med de som hyrde två andra längor på den inhägnade gården. Här spenderade vi större delen av de sista dagarna under resan och passade på att få oss lite solbränna. Den portugisiska värmen hade äntligen slagit till ordentligt!

Vårt boende låg på landsbygden där bönderna hade boskap och hästar. Något jag inte sett tidigare var hur de fäst krossat glas högst upp på muren som gränsade mot grannen. Jag vet inte om det var för att hålla undan fåglar, klättrande djur eller inbrottstjuvar ..?

Quinta do Anjo var perfekt utgångspunkt för dagsutflykter under våra avslutande semesterdagar i Portugal. Men varje dag såg vi till att få några timmar vid poolen på eftermiddagarna. På kvällarna grillade vi och satt ute och njöt av den ljumma temperaturen medan havsvinden mojnade och ljusen från Lissabon nådde oss.

Just det här boendet kan jag mycket väl tänka mig att återvända till den dagen vi reser till Portugal igen. Det finns mycket att utforska i närområdet och att ha ett sådant här privat boende tilltalar mig!

2 kommentarer

 1. Oh, vad härligt det ser ut!
  Ger hopp för framtiden.
  Jag har genom dig blivit mer och mer intresserad av Portugal, inte så långt från oss i Marbella. Jag har varit på en genomresa och en gång på Algarvekusten. Det får bli Portugal när eländet är över.
  De avbrutna flaskorna på murarna finns i Spanien också, för att undvika inbrott.
  Idag kom jag in hos dig efter några försök.
  Din koommentar hos mig vetjag inte vart den tagit vägen sedan jag tryckte på Inte skräppost, men letar vidare.
  Ha det skönt!

  1. Tusen tack Lena! 🙂 Så roligt att jag kan inspirera dig att resa till Portugal. Jag hoppas ta mig till ditt vackra Wales när pandemieländet är borta!
   Aha, jag tänkte nästan att det var för att hålla ute tjuvar, har inte sett det förr vad jag kan minnas även om jag rest en del på spanska landsbygden.
   Det verkar gå troll i mina kommentarer, vet inte varför men det är rätt irriterande.
   Ha en fin nyårsafton och Gott nytt år till er!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *