Makalös utsikt i Douro Valley

Makalös utsikt i Douro Valley

I dessa pandemitider har vi helt valt bort att resa utomlands. I år har vi bara gjort en timmes utflykt till Finland när gränsen öppnades för en kort stund i höstas och mer blir det inte. Däremot spenderar vi mycket ledig tid i våra stugor i Pålänge, Jarhois eller Angsjön vilket har varit en riktig rikedom.

Men för att överhuvudtaget kunna kalla mig ”resebloggare” gör jag då och då ett inlägg från någon tidigare resa. En resa som jag har många inlägg kvar att göra ifrån är vår roadtrip i Portugal. Kanske kan det här inspirera någon att drömma om resor framåt eller bara minnas den tiden då vi kunde uppleva andra länder. Så är det i alla fall för mig när jag kollar igenom mina bilder.

Här har vi precis lämnat vår tredje destination under roadtrippen och åker efter de slingriga vägarna mellan berg och dalar i vindistriktet Douro Valley. Vi stannar till i lilla vackra Pinhão som ligger mitt i portvinsdistriktet. Skulle du välja att ta tåget hit så går det alldeles utmärkt och den lilla tågstationen är ett pittoreskt inslag i miljön.

Väl på väg söderut igen blir vi omdirigerade av polisen till en smal väg upp mot bergen igen. Vi vet egentligen inte varför vi blir det, men det resulterar i att vi får se ännu fler mäktiga vyer över den här delen av Portugal.

Nästa gång vi reser till Portugal kan jag mycket väl tänka mig att spendera fler dagar runt Dourodalen. Kanske en ren vinresa? Vi får se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *