Stugliv på helgerna

Stugliv på helgerna

Eftersom jag sedan i mars bor på jobbet med anledning av covid-19 har det varit extra skönt att ha våra stugor att åka till under helgerna för miljöombyte från hemmet.

Stugorna i Angsjön i Västerbotten och Jarhois i Tornedalen har vi stängt för vintern, även om vi förmodligen kommer att åka till dem medan det finns snö, men stugan i Pålänge har vi igång året om. Pålängestugan vid havet är bara sju mil hemifrån så det blir många nätter där varje år.

De senaste helgerna har vi haft blandat väder och ganska mycket vind men det är ju vackert ändå och den vedeldade bastun värms upp det första vi gör när vi anländer!

Jag har fotat hundra- ja säkert tusentals bilder över fjärden från alla tidpunkter på dygnet och jag tröttnar aldrig på utsikten! Ni har sett dem förr och här kommer de igen: Bilder från Soliga Björkstrand!

Ser ni vad högt vatten vi har haft? Vi har en hel del vass att ta hand om, men det får bli till våren.

Elton trivs också i stugan och han brukar ha full koll på passerande båtar eller skotrar, men just nu är det en mellanperiod och det är inte många som passerar över fjärden så han har det lite lugnare som vaktmästare nu!

Lek med mig!

Sedan kom snön … Nu är marken vitklädd och vi väntar in skotersäsongen. I morgon är det dags att åka tillbaka och den här gången ska jag inte glömma stativet ifall jag råkar vara vaken om det blir norrsken.

5 kommentarer

  1. Tack så mycket Lena 🙂
   Ja, vi trivs verkligen i Pålänge, läget är helt fantastiskt!
   Sedan i mars jobbar jag hemifrån och då är det extra skönt att ha något ställe att åka till under helgerna.
   Hoppas du hade en fin första advent-helg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *