En tur till Västerbotten

En tur till Västerbotten

I helgen har vi hunnit med en tur till Västerbotten för att hälsa på kidsen i Umeå samt för att ta hand om årets älgkött med pappas gamla jaktlag i Baksjöliden, Fredrika.

För en vecka sedan kom snön och den är faktiskt fortfarande kvar både i Norr- och Västerbotten. Annars brukar den fösta snön försvinna ganska snabbt, men inte den här gången.

Vi brukar passera Jävre utan att stanna till, men nu valde vi att ta ett stopp och kolla in fiskestugorna, fyren och runstenen som ligger så fint vid havet. På andra sidan E4:an ligger Jävre turistinformation i en cool byggnad från 1960-talet, som för övrigt absolut är värd ett besök om du inte varit där förr.

Syster klädd för älgköttshantering.

I Umeå finns det inte särskilt mycket snö på marken men ju längre in i landet vi åker desto mer snö är det på träden och marken. Det känns verkligen som att vi åker rakt in i en långt gången och vacker vinter. Så himla fint!

4 kommentarer

 1. Åh, otroligt vackert! Jag instämmer fast jag inte är någon ”vintermänniska” som du vet. 😉 Men vacker att se på, det är den verligen: vintern. Särskilt genom dina fina bilder! Hoppas allt gick bra med älgköttet. Ni ser ut att ha varit väl rustade för uppgiften.

  Kramar!

  1. Åh, tack snälla Anna. Jag gillar vintern när den bjuder på finfint vinterväder, precis som den här dagen. Annars kan jag vara utan vintern, hehe …
   Allt gick bra med älgköttet, vi får lära oss i full fart nu sådant som mamma och pappa hanterat i alla år. Det är väldigt roligt faktiskt.
   Ha en fin helg <3
   Kramar

  1. Tack Lena, jag kan bara hålla med! Det finns så otroligt mycket vackert i vårt avlånga land och jag är tacksam för att vi har våra små paradis att åka till nu i dessa tider. Om du åker norrut framöver ska jag visa dig några fina ställen 🙂
   Ha en fin helg!
   Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *