Tabuaço, Douro Valley i Portugal

Tabuaço, Douro Valley i Portugal

Det är äntligen dags att återvända till Portugal här på bloggen och vi har lämnat trivsamma Porto för att åka 15 mil efter floden Duero i vindistriktet Douro Valley. Vi har bara planerat en kortare avstickare här innan vi ska vända söderut i landet igen så vi tänker oss att fylla den tiden så mycket vi bara kan.

Utsikt från hotellrummet.

Vi har bokat rum i hotellet Casa dos Ruis, alldeles vid parken Jardim Conde Ferreira, i Tabuaço som ligger i distriket Viseu. Det är en mysig liten stad med drygt 6 000 invånare och vi har inga förbestämda planer utan tänker att vi strosar runt bland de mysiga gränderna och tänker att vi ska söka upp en trevlig restaurang framåt kvällen.

Vi bor i rummet med balkong som syns på bilden.

Vi börjar med parken som ligger alldeles mellan vårt hotell och turistinformationen. Vi njuter av de vackra rosorna, spanar in sköldpaddorna och pratar med katterna som stryker runt oss. Det är en fin och välvårdad park.

Vi tar oss vidare till en annan park vid en kyrka med kyrkogård som inte bara bjuder på storslagen utsikt utan även olika träningsredskap i ett utegym utspridda runt parken. Det hade vi inte väntat oss, men varför inte?

Innanför dessa dörrar hittar vi kvällens matupplevelse!

Vi fortsätter utforska den stillsamma staden och hittar kvällens restaurang som vi bokar bord hos för en middag. Men vi hinner med en tredje park innan det är dags för mat!

Taberna är en liten restaurang som drivs av två systrar som har andra jobb under dagtid. På kvällarna erbjuder de ett par olika trerätters till ett mindre sällskap gäster. Det är precis sådär gemytligt och personligt som det låter! Systrarna lär oss att när man befinner sig i Douro Valley, eller ja i Portugal över huvud taget, så kan man gott välja husets vin eftersom allt deras vin är jättebra!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *