City of Niagara Falls

City of Niagara Falls

 
 

På väg

Vi påbörjar vår roadtrip från Toronto, Kanada, och dagens slutmål är Niagarafallen. Men först gör vi som kanadensarna när de startar en troadtrip – vi stannar till på snabbmatskedjan Tom Hortons för medhavd kaffe och en munk.

 

 

Stopp på vägen

Efter våra pauser med isvinsprovning hos The Ice House Winery, lunch i charmiga småstaden Niagara-on-the- Lake och beskådning av naturfenomenet Niagara Whirlpool når vi äntligen staden Niagara Falls.

 

 

Båttur 

Vi börjar med att utforska själva Niagarafallen först och åker med en turbåt för att få se vattenfallen nedifrån. Riktigt mäktigt om man bortser från kommersen kring dessa båtturer.

 

 

Mitt i ett nöjesfält

Genomblöta av vattenfallet tar vi oss sedan en närmare titt på den märkliga staden Niagara Falls. Märklig på det sättet att hela stadens kärna ger oss känslan att befinna oss mitt i ett nöjesfält.

Till skillnad mot otroligt mysiga och genuina staden Niagara-on-the-Lake är Niagara Falls uppbyggd för den turistinvasion som dagligen lockas hit. Nu har vi inte sett hela staden, så det finns säkert genuina pärlor här precis som på de flesta ställen.

 

 

Genuint?

Vi upplever verkligen inget genuint med det vi hinner se under vår promenad genom själva stadskärnan. Det är dinosaurier, upp-och-nedvända hus, liggande Empire State Building med King Kong, spelhallar, Elviskopior och allmänt plastiga byggnader.

Inget vi lockas av på något sätt, men jag måste erkänna att det verkligen inte funnits brist på fantasi när man byggt upp staden utifrån vad man troligen bedömt ska generera mest intäkter till staden! Våra ungdomar är inte heller intresserade att utforska mer av denna overkliga stad.

 

 

Åka hit?

Jodå, det ska du absolut göra om du ändå bestämt dig för att se Niagarafallen från den kanadensiska sidan! Tillbringa en stund i stadskärnan och roas eller förfasas av plastiga nöjesfält och fantasifulla byggnader och åk härifrån med en ny upplevelse i bagaget.

 

 

Bo här?

Det finns ett flertal hotell och motell i Niagara Falls. Personligen skulle jag välja att övernatta i närliggade och charmiga Niagara-on-the-Lake.

 

 

Gillar du People in the Street och tycker att bloggen är värd att vinna pris som Skandinaviens bästa reseblogg? Då får du gärna rösta på den här!  

 

 
Sveriges bästa reseblogg

 

 

4 kommentarer

  1. Oj, visste inte om att de har skapat ett sånt turistmål av Niagarafallen. Wow. Det lockar mig ännu mindre att åka dit när jag ser dina bilder. Jag älskar vattenfall så jag vill såklart även se Niagarafallen nångång, men känner mig mer lockad av mindre/inte lika turistiga platser.
    Men ändå, vilken upplevelse det måste ha varit att besöka den staden!

  2. Oj oj, vilket place! Inget som lockar mig mer än att bara se det overkliga i verkligheten (och sen ganska omgående dra vidare). Lite coolt att sportbilen här nere på slutet hette Bucketlist 🙂 Detta speltaket kanske står på en och annan nordamerikans bucketlist?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *