The Ice House Winery, Kanada

The Ice House Winery, Kanada

 
Vi lämnar Toronto en dag och familjen åker tillsammans med Sirkka och Caroline mot Niagarafallen. Några stopp på vägen fyller hela dagen med fantastiska upplevelser och smaker.
 
 
Kanada är världens största tillverkare av isvin (eller Icewine som man betecknar det i Kanada) tack vare deras stabilt kalla vintrar. Isvin är ett vin som tillverkas av vindruvor som skördas och pressas i fruset tillstånd, -8 grader när det tillverkas i Kanada. Isvin är ett sött dessertvin med hög syrahalt vilket gör att trots hög sockerhalt, smakar det fräscht och inte allt för sött. Skörden är väldigt arbetskrävande och skördade mängden ofta liten, vilket gör att isviner är relativt dyra. 
 
 
Tyskarna var först med tillverkningen av isvin, redan 1794 kom de på idén.
 
 
Caroline har valt ut Niagara-on-the-Lakes bästa vingård för isvin (där vingårdarna avlöser varandra under en lång sträcka) och prisbelönta The Ice House Winery är ett av våra mål för dagen. Förutom att de tillverkar utmärkt isvin, är de dessutom den enda vingård som uteslutande tillverkar isvin, eller ”Kanadas flytande guld” som den också kallas ibland.
 
 
Vinmästaren Jamie Macfarlane och hans fru Karen King har tillsammans med sin personal tagit tillverklingen av isvin till en högre nivå. Genom att ägna 100 % av sin tid och med innovativt tänk, skapar de isvin med världens högsta kvalitet. Macfarlane säger att isvin är som klassisk musik – komplex, intensiv, harmonisk och balanserad. Med sådant tankesätt kan man inte misslyckas, det andas perfektion ut i fingerspetsarna och deras isvin är mycket välsmakande.
 
 
The Ice House Winery har vunnit flera stora utmärkelser och har du vägarna förbi får du inte missa deras läskande och svalkande The Ice House N’Ice Slushie som är en stor favorit.
 

 
Vi har förmånen att testa deras isvin serverad av mycket kunniga och trevliga Sarah, som berättar om de olika smakerna och låter oss testa isvin både rent och blandat med ”vanligt” vin i en mycket god cocktail. Den sistnämnda är favoriten för dagen!
 
 
Miljön är fantastisk! I den gamla ladan finns jästtankarna och isvinet tillverkas medan du strosar runt i den mysiga butiken och smakar av kanske världens bästa isvin. Jag kan verkligen rekommendera ett besök om du är i närheten av Toronto eller Niagara. 
 
 
Adressen till The Ice House Winery är 14774 Niagara Parkway, Niagara-On-The-Lake, ON, Canada L0S 1J0
 
 
Glöm inte att du även kan följa Peopleinthestreet på Facebook. Välkommen!
 

7 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *