Polar Peak Kanada – 2 149 meter hög

Polar Peak Kanada – 2 149 meter hög

Sveriges högsta berg Kebnekaise är 2 106 meter hög. Ett mycket högt berg för att vara i Sverige, men inte särskilt högt om man nu skulle jämföra med bergen i exempelvis Lofoten eller Kanada – vilket vi absolut inte ska göra.
 
 
På vår vandringstur i klippiga bergen i Fernie, Kanada, där vi tar oss både upp och ner för Elephant Head, är dagens mål att gå upp på toppen av Polar Peak, 2 149 meter högt.
Vår guide Nature Bob, 75 år, väljer att stanna nedanför toppen då dagens tur i den heta sommarvärmen varit väl så krävande. Men vi andra tar oss upp för toppen, där Fernie Alpine Resort har en av sina sittliftar för vinterns utförsåkning (något vi också vill uppleva i Fernie).
 
 
Ni som läst de andra två inläggen om den här turen vet att vi fuskat lite i början och tagit en av liftarna en bit upp på berget. Men det är ändå en ganska krävande vandringstur där den ena storslagna utsikten efter den andra bara avlöser varandra, vilket resulterar att det är flera faktorer som tar andan ur oss den här dagen. 
 
 
Vi som älskar berg kan inte få nog av det mäktiga och vackra i ett berg. Att dessutom få möjligheten att vara mitt bland ett av världens häftigaste bergsområde är ren och skär lycka! 
 
 
Ett av de mest trixiga områden för dagen är promenaden ner från Polar Peak. Rullande vassa och lömska stenar får en och annan att ”nästan” sätta sig på rumpan några gånger. En beprövad metod är att dansa sig nedför berget!
 
 
Några av de vassa stenarna Julia plockar upp liknar fingrar.
 
 
En av dagens belöningar! Vi hittar svalkande snö och såklart kräver det snöbollskrig, snöbad och en liten snögubbe! Välbehövligt och skönt!
 
 
Efter den här dagen konstaterar vi att vi vill tillbringa ännu mer tid ute i naturen, berg eller inte, men utomhus. Det är verkligen härligt och givande på alla sätt!
 
Vill du följa oss på Facebook? Det gör du här. Välkommen!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *