Vandringstur i Fernie – Elephant Head

Vandringstur i Fernie – Elephant Head

En av våra absoulta höjdpunkter under vår resa till Kanada är en vandringstur på cirka fem timmar upp i bergen i Fernie, British Columbia. Turen är 12 kilometer lång och den högsta toppen är 2 149 m.
Vi har med oss guiden Nature Bob, 75 år, och hans medhjälpare. Men mer om Nature Bob i ett senare inlägg.
 
Packar med lättare lunch och massor av vattten och samlas i Fernie Alpine Resort innan vi åker sittlift upp i bergen. Turen räknas som avancerad men med hyfsad kondition och rejäla skor är det inga problem.
Jag, Stefan, William, Julia, Linnéa, Tiffany, Sydney, Traci, Niel och Ryan har en fantastisk dag uppe på berget i den 30-gradiga värmen.
 
 
Det är ett väldigt rikt djurliv i de kanadensiska klippiga bergen. Jag är mest sugen att få se en puma, men det sägs att enda gången du får se en är när du har dess tänder i nacken. De har för vana att smyga på människor, även om det inte är så vanligt förekommande att de attackerar. Tre björnar sågs i backen just den här dagen.
 
 
Nature Bob går igenom dagens vandringstur.
 
 
Det finns röda prickar du kan följa om du inte har en rutinerad guide med dig (vilket rekommenderas). Nature Bob tycker bäst om att inte följa prickarna.
 
 
Utikten! Säger bara: utsikten!
 
 
Vi pustar ut efter den första branta och hårda delen av turen. Fyller på med vatten och laddar för ytterligare en brant del upp till Elephant Head. Varje gång vi stannar till slås vi av den vackra utsikten över klippiga bergen och Fernie.
 
 
Det finns möjlighet att välja olika svåreighetsgrader på vandringslederna. Här finns något för de allra flesta. Vill du bara åka upp med liften för att titta på utsikten så är även det möjligt.
 
 
Vi närmar oss Elephant Head och varje klunk vatten är viktig. Det går inte att ha med sig nog mycket vatten på en sådan här tur. Allt gick åt!
 
 
Dags för lunch på toppen av Elephant Head. En längre vila är välkommen innan en äventyrlig nedfärd väntar och nästa topp ska bestigas.
 
Följ gärna Peopleinthestreet på Facebook också.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *