Vårfiske i Pålänge

Vårfiske i Pålänge

 
I helgen tog Rune och Sally med oss på årets första fiske med båt och nät i Pålänge. Vi kallar det vårfiske, det fanns ju lite isblock kvar trots allt…
 
Vi hämtas upp i vårt lilla Soliga Björkstrand som ni ser i bakgrunden.
 
 
Sedan vi köpte vårt lilla paradis har vi haft väldigt många naturupplevelser, vilket är extremt uppskattat! För två veckor sedan åkte vi skoter på fjärden men nu är det båt som gäller.
 
 
Passagen genom Nässkatan ger en föraning om vad kvällen ska bjuda på! Relativt vindstilla och så vackert att vi blir helt hänförda. 
 
 
Vi åker över mot Bergön som har tre hamnar; Gårdsviken, Kohamn och Harabolaviken. På vägen dit möter vi flera nyfikna sälar som inte kan låta bli att kika på oss. Sälarna fastnade på bild som små prickar och den modigaste var så snabb att kameran inte hann med att skärpa till sig så jag väljer bort bilderna på dem den här gången.
 
 
Sally lägger ut näten på fyra meters djup. De allra djupaste vi passerade för kvällen var 34 meter!
 
 
Medan näten får göra sitt passerar vi de sista resterna av vinterns is och Kapten Rune för båten med säker hand in till Gårdsviken.
 
 
Väl framme plockas matsäck fram och fireboxen tänds för det ultimata kvällsmyset! Att sedan himlen bjuder på ett fantastiskt skådespel i en dramatisk himmel gör effekten ännu starkare. Naturen! Underbart!
 
 
Idyll på hög nivå!
 
 
Det är nästan så man blir tårögd så vackert det är… 
 
 
Det är dags att vittja näten och Sally gör det med säker hand medan Rune styr båten i rätt position. Några sikar och desto fler abborrar har fastnat och medan vi åker hemåt har Sally rensat rent alla nät. 
 
 
En fantastisk kväll och åter igen en makalös naturupplevelse!
Tack Rune och Sally, för allt ni lär oss. Helt ovärderligt!
 

4 kommentarer

  1. Så vackert presenterat!
    Roligt att få "lära" Er hur en helt vanlig dag kan se ut här i byn o dess omgivningar, Vi bor i en vacker natur där varje årstid innehåller sin tjusning bara vi har förstånd att njuta av den 😃

  2. Vilken härlig kväll i skärgården! Och visst är Kohamn fint, en av våra naturhamnsfavoriter! Och ni får inte missa Huvön, att sitta uppe på stupkanten är vackert så d gör ont!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *