Hyra cykel på Mallorca

Hyra cykel på Mallorca

Befinner du dig runt Palma, Mallorca, och funderar på att hyra cykel kan jag varmt rekommendera det!
Det finns flera cykeluthyrare, både efter stränderna och inne i Palma. Vi valde att hyra från systerhotellet för 14 Euro styck och dygn.
 
Efter vattnet från östra sidan av Palma, samt inne i Palma, är det väl utbyggda cykelbanor. Det är det säkert i andra delar också, men det har vi inte testat ännu.
 
Cyklarna har stötdämpare, rejäla däck och sköna sadlar. De är väldigt lätta att cykla med men se upp för vimsiga turister som inte riktigt har koll på cykelbanorna.
 

 
Vi gjorde flera stopp på vägen för att njuta av olika utsikter. Vi insåg att det är bra att cykla lugnt och dricka mycket vatten när det är över +30 grader!
 
 
Vi hittade en väldigt mysig stand i Portixol som vi stannade till vid och åt en lättare lunch. Vi fantiserar att vi ska bli rika och köpa ett hus just här…
 
 
…kanske något av dessa fina tvåvåningshus (varav det sista mest påminner om ett grekiskt hus)…
 
 
…och Stefan har redan spanat in ett framtida jobb! 
 
Gatorna ovanför stranden är också mysiga och det verkar vara mest spanjorer i området. Inte så mycket turister.
 
 
 
Cykelturen fortsatte till Palma som är en härlig och avslappnad storstad. Vi återkommer med inlägg från Palma senare.
 
 
Mallorcas natur är varierande. På vissa ställen är det riktigt torrt och kargt!
 
 
 
Efter vår cykeltur som tog oss både öster och väster om vårt första boende under vår 15 dagar vistelse på Mallorca konstaterade vi att vi valt ett väldigt trevligt område att bo på. Men mer om det senare!
Nu har vi precis anlänt till vår andra destination och ska utforska det under sex dagar innan vi avslutar vår resa i Palma.

2 kommentarer

  1. María Gómez Vega

    Es una maravilla!! tenemos mucha suerte los que vivimos en la ciudad de tener unas playas y unos paisajes tan bonitos…. Cuidemos el entorno y respetemos la naturaleza!!
    Un beso, chicos!! Buen trabajo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *