The Russian Tea Room

The Russian Tea Room

Efter ett tips från en New York-bo hamnade The Russian Tea Room på listan över ställen vi gärna ville besöka under förra veckans New York-resa.
Det är som att du kliver in i en helt annan värld när du går genom snurrdörrarna in till restaurangen som startades 1927 av medlemmar från Russian Imperial Ballet. Restaurangen ligger nära Carnegie Hall och här samlades den intellektuella eliten av skådespelare, författare, poeter, politiker och chefer innan föreställningarna på Carnegie Hall började.
Här jobbade Madonna i garderoben 1982 innan hon blev världskänd och vi känner igen restaurangen från filmer och tv-serier som bl.a. Tootsie med Dustin Hoffman, När Harry mötte Sally, New York Stories, Gossip Girl och Will & Grace.
Det är en fantastiskt vacker inredning, med många ryska detaljer och taklampor fyllda med pumlor (norrbottniskt namn för julkulor). Du kan sitta privat i en egen hörna i de röda skinnsofforna som finns längst väggarna och menyn har otroligt mycket att välja på; frukost, brunch, lunch, Afternoon Tea, middag och drinkar. De har även vegetariska och glutefria Afternoon Tea-menyer.
Vi hade precis ätit en sen lunch när vi hamnade här så det fick bli en stark rysk drink vid bardisken den här gången. Personalen pratade ryska med varandra och engelska med oss. 
Hit kommer vi gärna tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *