Gammelstad

Picknick på Hägnan

Att packa med en god picknick och ta med till friluftsmuseet Hägnan i Gammelstad är en given sommarutflykt.
Vissa dagar lockar fler folk, exempelvis midsommarafton som firas i traditionell stil, men även på nationaldagen söker sig många hit – den här gången i vackert sommarväder.
Högtidsdagar har alltid fyllda program blandat med sång, tal, aktiviteter och fikaförsäljning. Hägnan passar även alldeles utmärkt att besöka även om det inte är ett speciellt firande. Att strosa runt på området när man är i princip ensam är inte heller dumt. 
Hästskjuts och barn med spring i benen hör till en utflyktsdag på Hägnan.
 
 
Julia lånade kameran och fotade flera fina bilder inne i de gamla husen.
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *