Gatuakrobaterna i Central Park

Gatuakrobaterna i Central Park

Gatuakrobaterna! Vi har sett dem i flera parker i New York under våra resor till favoritstaden. De som alltid verkar dra till sig stora folkmassor som hjärtligt klappar händerna och jublar åt deras akrobatik. Men helt ärligt brukar vi  bara passera dem medan vi kastar en flyktig blick på dem och möjligen konstaterar att de är riktigt skickliga. Men stanna och titta på en hel föreställning? Nja, inte direkt…
 
 
 
 
En solig och varm dag förra sommaren promenerade vi med våra tonåringar i Central Park och vår vana trogen tänkte vi bara passera gänget med de vältränade killarna som snurrar runt och gör volter och sådant. Men tonåringarna tyckte att det såg intressant ut så vi stannade till för att titta på showen.
 
 
 
 
 
Det tog inte många minuter innan en av grabbarna kom och lyfte upp en helt oförberedd Linnéa, bar iväg med henne och resolut ställde ned henne mitt på deras scen. De plockade även in några andra från publiken, som för övrigt fylldes på hela tiden, medan akrobaterna lockade fram en stämning att något riktigt häftigt snart skulle äga rum samtidigt som de spexade och visade smakprov på deras stunts och skicklighet.
 
Killarna var samkörda och pratade hela tiden om säkerheten, att inte testa det här hemma och att de gärna tar emot en donation efter showen.
 
 
 
 
 
När de ansåg att de hade en nog stor publik fick Linnéa och de andra inplockade från publiken böja sig framåt och till slut tog en av killarna fart mot dem och med ett jätteskutt gjorde han en volt över dem.
Jodå, det var imponerande och de fick några dollar som tack för underhållningen.
 
 
Även i Washington Square Park hann vi underhållas av duktiga gatuakrobater.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *