Hotel Chelsea

Hotel Chelsea

Hotel Chelsea på 23rd Street är det mest berömda och mytomspunna hotellet i New York. Det byggdes 1884, har varit hotell mellan 1905 till 2012, och är mest känt för sina kreativa och bohemiska gäster som många blev kvar i sitt incheckade rum i decennier. Hotellet har hyst storheter som Leonard Cohen, Bob Dyland, Salvador Dali, Mark Twain, Janis Joplin, Patti Smith, Jimi Hendrix, Jane Fonda, Edith Piaf, Stanley Kubick och på senare år stjärnor som Madonna och Ethan Hawke.
Stanley Bard var hotelödirektör här i 40 år och han tyckte om att dela in olika typer av människor på olika våningar, musiker på en våning, turister på en annan, människor han ville imponera på i de eleganta sviterna högst upp och instabila människor nära receptionen.
Här skapades många mästerverk bland de kreativa gästerna men hotellet är även känt för skadaler, förstörelse, mordförsök och mord. Det sägs att du kunde bli hög av mariuana bara genom att stå i en av hotellets hissar.
Poeten Dylan Thomas avled här efter en blöt kväll på White Horse Tavern 1953 och 1978 påstås Sid Vicious ha knivmördat sin flickvän Nancy Spungen. Andy Warhol blev skjuten här på 60-talet, men överlevde.
Tyvärr är den historiska eran över nu. Hotellet är sålt till en byggherre och man befarar att Hotel Chelsea ska omvandlas till ett intetsägande hotell i en opersonligt hotellkedja. Men ryktet säger att i hotellet är hemsökt av alla hippies och lycksökare som levde och dog bland sina berömda gäster så på det sättet lever det gamla kvar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *