Olympiska Spelen och Grekland

Olympiska Spelen och Grekland

Redan år 776 f.Kr. hölls idrottstävlingar i antikens Grekland, de flesta i Olympia, vilka var inspirationen till det som så småningom var grunden till nutidens Olympiska Spel.
OS i Sotji har precis börjat och Charlotte Kalla har idag vunnit Sveriges första medalj i det tjugoandra olympiska vinterspelet och våra tankar går osökt tillbaka till det land där allt började – Grekland!
Grekland är ett kärt resmål för oss och önskar du en lugnare semester i landet kan vi rekommendera bl.a. Lefkas och Pythagorion på ön Samos. Båda är utmärkta resmål om du är ute efter att äta gott, sola, bada, läsa en bok och bara njuta av tillvaron.
 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *