Paradisboendet på Lofoten

Paradisboendet på Lofoten

Vi har förmånen att känna Norges trevligaste kille som gladeligen (?) lånar ut sitt föräldrahem till oss om vi vill besöka denna gudomligt vackra plats!

Huset finns i Smevik och har allt man kan önska sig på ett semsterboende.

Utsikt från köksfönstret en dimmig kväll, makalöst!

7 kommentarer

 1. Johan

  Hej!
  kan du tala om för mig var exakt Smevik ligger på Lofoten. Anledningen till min fråga är att min gammelmorfar tog sitt efternamn efter den plats han föddes på. Tyvärr kan jag inte finna Smevik på internet. Är tacksam om du kan hjälpa mig.

 2. Eva

  Hej Johan
  Har missats ett d i Smedvik i inlägget. Men om det är det stället du letar efter kan du googla Haverringen Smedvik på google maps. Hör av dig igen om det är rätt ställe så kan jag förmedla en kontakt med vår kompis som är född där.

 3. Johan

  Å! Tack så mycket. Nu har jag hittat min släkt ner till 1827. Flera av dem kommer från Smevik, Smedvik eller Smedvika. Jag kanske inte ska lägga ut hela mitt släktträd här på din sida. Kanske bäst om du vill förmedla mitt budskap till din kompis. Min mailadress har du här ovanför.
  Tack snälla du för hjälpen.

  Vänligen
  Johan

 4. Johan

  Hej Eva!
  vill meddela att jag hittat den gård min släkt bodde i from 1800 talets början. det är två hus bort från det hus du lånade av din kompis. Ganska kul att det var så nära, 200m Åker dit på lördag för att träffa släkt.

 5. Johan

  Hej!
  Har mailat John men fick inget svar. Det var enormt vacker på Lofoten som du sa. Nu har jag sett mitt ursprung, husen där det började och träffat min släkt. Närmast en syssling till min mor. Ganska häftig upplevelse.
  Självklart kommer jag återvända, hoppas även du får den möjligheten framöver.

  1. Hej Johan.Jag hörde det från John att du varit dit, vad roligt! Ja, visst är det storslaget och vackert.
   John är inte hemma just nu, han följer med oss till New York i helgen, men jag ska hälsa att du sökt honom.
   Har du något ställe på Internet där du lagt ut bilder så vore det roligt att se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *