Paris

Notre Dame brinner

 
En otroligt tråkig nyhet når oss ikväll: Notre Dame brinner! Den vackra katedraleni Paris som började byggas år 1163 står i lågor! Vi har nog alla sett den live, på bild eller i film någon gång. Och vem har inte hört talas om Ringaren av Notre Dame – Victor Hugos skräckromantiska medeltidsroman från 1831?
 
Vi har sett katedralen så många gånger under våra resor till Paris, men troligen har vi sett den för sista gången nu! Historisk sorg! 🙁
 
 
 
 
 
 
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

4 kommentarer

  • Anonym

    Ja, verkligen sorgligt. Såg den senast i januari i år, när jag var på en suverän jazzklubb i närheten. Minns speciellt när vi var där med barnen, tror 98, de var 10-11 år, och Ringaren i Notre dam var ganska ny som tecknad :-). De tyckte det var häftigt att besöka den då.

  • Lena i Wales

    Fruktansvärt!
    Jobbade mycket i Paris på 1990-talet och besökte kyrkan många gånger, fantastisk.
    Hoppas det finns möjlighet att reparera, men såren kommer säkert att finnas kvar länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *