Notre Dame brinner

Notre Dame brinner

 
En otroligt tråkig nyhet når oss ikväll: Notre Dame brinner! Den vackra katedraleni Paris som började byggas år 1163 står i lågor! Vi har nog alla sett den live, på bild eller i film någon gång. Och vem har inte hört talas om Ringaren av Notre Dame – Victor Hugos skräckromantiska medeltidsroman från 1831?
 
Vi har sett katedralen så många gånger under våra resor till Paris, men troligen har vi sett den för sista gången nu! Historisk sorg! 🙁
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 kommentarer

  1. Ja, verkligen sorgligt. Såg den senast i januari i år, när jag var på en suverän jazzklubb i närheten. Minns speciellt när vi var där med barnen, tror 98, de var 10-11 år, och Ringaren i Notre dam var ganska ny som tecknad :-). De tyckte det var häftigt att besöka den då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *