Julhelgen 2018

Julhelgen 2018

 
 
 
2018 närmar sig sitt slut och vi har precis avslutat en trivsam julhelg som efter julaftonens julmat och klappöppning fortsatte i Pålängestugan tillsammans med tre av kidsen. Julklappsleken, spelkväll, bastu, promenad på isen med Elton och skoterskoj har vi roat oss med (ska bli skoj att se hur drönarfilmen blev), men framför allt har vi bara tagit det väldigt lugnt och njutit av tillvaron.
 
I vanlig ordning har jag såklart fotograferat en hel del så det får bli en ordentlig bildbomb från våra fina dagar!
 
 
 
 
Lite tunnare julgran det här året, men en gran ”på riktigt” då den kommer från svärfars skog i Finland. Elton var nyfiken men har inte försökt tjuvöppna något paket. 
 
 
I den här lilla stugan har vi vår vedeldade bastu där vi kan hänga i timmar. Även Elton trivs att vara med oss i bastun och vi kanske inte är de typiska norrlänningarna här … Bastun går sällan över +40-graderstrecket men å andra sidan är det trevligt med en långbastu med snacks och musik. Här pratar vi och planerar för kommande projekt. Ett favoritställe!
 
 
 
 
Här har vi vårt paradis! En stuga som vi inte bara nyttjar på sommaren utan här är vi året runt. Här hittar vi lugnet och här samlar vi den energi vi behöver för vardagens jobb. Ett riktigt kanonställe för det!
 
 
 
 
 
 
 
Den här hunden alltså! Han är så himla roligt och han hänger med på det mesta. 2,5 kilo vovve men ett hjärta och personlighet av guld. 
 
 
 
 
 
Hej mitt vintervita vinterland! Snöiga träd som en i saga. Magi alltså!
 
 
 
 
 
 
 
De här två. Min son och min dotter. De finaste, klokaste och bästa jag kunde få. Vilken glädje att få umgås med dem under hela julhelgen och just nu bor de 178 mil ifrån varandra. Sverige är verkligen ett långt land!
 
 
 
 
Ibland gör jag det enkelt för mig och fotar från stugfönstret. Det duger fint det med ibland!
 
 
 
 
Skoterskoj på fjärden och Elton följer varje rörelse från fönstret. Han är inte så intresserad av att vara ute när det är allt för kallt men han vill gärna se vad som händer där ute. 
 
Nu fortsätter den välförtjänta ledigheten och snart kommer syster Marie med familj hit. Då ska vi nog hitta en stund att jobba lite med vårt gemensamma projekt Systrarna Sollén 🙂
 

6 kommentarer

  1. Vilken underbar julhelg! Ja, det ser verkligen ut som ett sagolandskap. Vilket paradis ni har och så härligt att få umgås med barnen och bara ta det lugnt. Elton ser ut att njuta för fullt också. Jättefina bilder!
    Önskar dig en god fortsättning. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *