Stockholm

En dag i Stockholm

 
 
Numera pendlar jag några gånger i månaden till Stockholm och för ett par veckor sedan kom Stefan ned i samband med det och vi tillbringade en trevlig helg tillsammans nere i söder. Vår lördag i Stockholm var hur trevlig som helst! Systemkamerna hade dock fått stanna hemma, men jag hade förstås min iPhone med mig.
 
 
 
 
 
Vi valde bort shoppingen och började vår lördag med en rejäl hotellfrukost och därefter en fin promenad till Djurgården i det vackra höstvädret. Isbrytaren Sankt Erik bjöd in till en fikapaus och en intressant pratstund med kaptenen som berättade att isbrytaren byggdes redan 1915. Flera båtar hade öppet hus och den charmigaste var den som var namne med min farmor Tyra. Så söt!
 
 
 
 
Vi promenerade vidare mot Gröna Lund och hoppade på Djurgårdsfärjan som tog oss till Slussen. Där träffade vi våra vänner Mats och Annica för ett glas bubbel på skybaren Himlen på Söder innan lunchen på en gammal favorit: Koh Pahngan. Den laxen alltså!
 
 
 
 
 
 
Solen stod högt på himlen och höstdagen var riktigt varm, ja lika varm som en sommardag i Norrbotten faktiskt! Det firades för fullt på Medborgarplatsen och vi satte oss ned en stund för att kika på firandet. Det var förmodligen även den sista uteservering för oss för året.
 
 
 
 
 
Vi tog oss vidare på vår fina lördagseftermiddag och bestämde oss för att besöka Eriks Gondolen som inte bara har den mest perfekta utsiken över ombyggnationen över slussen, utan även över hela vår fina huvudstad. Ryktet har nått oss att Eriks Gondolen serverar en fantastiskt god champagne som vi gärna ville passa på att testa. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Javisst! Cuvée Erik Lallerstedts champagne är fantastiskt god! Dagen till ära delade vi på en flaska innan vi avslutade vår trivsamma dag med ett kort stopp i ett källarvarv i Gamla Stan, beundrade Stockholms stadshus och därefter åt sushi på vårt hotellrum mitt i city. Vilken  perfekt dag!
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

7 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *