Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Promenera i Budapest
 
 
När jag anländer till Budapest och har checkat in på det trestjärniga hotellet Star Inn,har jag några timmar för egna aktiviteter i den här pressresan till Ungern som arrangeras av Hungarian Tourism.
 

 

Star Inn är ett prisvärt hotell som ligger centralt i Budapest. Tillsammans med Travellinks representant Cecilia Löwenadler, som också bor på hotellet, går vi ut i den för mig helt nya staden. Cecilia har bott ett halvår i Budapest så jag har en mycket bra guide med på promenaden som visar olika sevärdheter för mig.

 

 

 

Följ med på promenad i Budapest

Jag gillar verkligen gamla europeiska storstäder som har så mycket historia. Budapest är inget undantag och jag har fullt upp med att hinna se alla gamla byggnader och detaljer innan vi når eftermiddagens mål: floden Donau.

 

 

Floden Donau har jag nog inte sett sedan 1990-talets resor till Österrike, så det är ett bra tag sedan. Visste du att Donau rinner genom 10 länder och är 286 mil lång?

 

 

Vi befinner oss i Pest och på andra sidan floden Donau ligger Buda. Pest är stadens komersiella och kulturella centrum med parisiska kaféer, restauranger, nattklubbar, teatrar och museer. Budasidan, som sägs utgör stadens finare delar, har mer historisk karaktär med bland annat kungliga slottet där idag Nationalgalleriet finns.

 

 
 

John Bull Bar

Men den här promenaden har inte enbart som mål en lektion i stadens sevärdheter, utan vi tänker hitta en bar där vi kan sitta och prata en stund. Cecilia hade en favoritbar under sin tid i Budapest och till hennes glädje finns den kvar 17 år senare. Såklart gör vi ett besök där och vi har ett mycket givande möte fullt av kreativa idéer för framtiden!

 

 

John Bull Bar är en traditionell engelsk pub från 1989 som visar sportevent på tv-skärmarna. Lite otippat att det skulle bli just en engeslk pub på mitt första barbesök i Ungern, men den här baren serverar även utmärkt ungerskt gulaschsoppa! 

 

 

 

Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är helt och hållet mina egna. 

 

 
#1 - - FREEDOMtravel:

Kul att följa med dig på Budapest-vandring! Själva hann vi inte mer än exakt det som stod på programmet ;)

Svar: Det finns en del del kvar att uppleva i Budapest känner jag! Jag är förvånad över att jag inte hade något inplanerat på fredageftermiddagen faktiskt, men det gjorde inget alls :) Ha en fin helg!
Eva Sollén

#2 - - Anna, Travel on a Cloud:

Så härligt att få följa med på er promenad! Smart att pricka in en sådan där man har ett sällskap som bott i staden! ;) Här blev det ingen egentid men jag har garanterat fått mersmak på Budapest!

Svar: Kul att du gillade att följa med på promenaden Anna :) Cecilia var en utmärkt guide för min första utflykt i Budapest! Jag fick lite koll på den nya staden. Jag har också fått mersmak för Budapest, tänk om vi kunde göra en gemensam weekend dit med våra män!?
Eva Sollén

#3 - - Anna, Travel on a Cloud:

Jaaaa, vilken bra idé! 😃👏☀️👍

Svar: Vi får spåna vidare på den! :D <3
Eva Sollén

#4 - - Ditte:

Vad trevligt att tillsammans med er igen promenera i Budapest för det var en del år sedan jag var här och säkert har mycket hänt. Och givetvis ligger historiens vingar kvar över stan och det som hänt här.
Härliga bilder och en givande promenad!
Tusen tack!
Kram!

Svar: Tack själv Ditte för att du ville följa med på promenaden och kul att du gillade bilderna 😊.
Jag tycker nog att man känner av historiens vingslag i Budapest och jag känner att jag vill lära mig mer om stadens historia!
Ha en fin kväll!
Eva Sollén

#5 - - Linda, 155cm.se:

Många fina bilder. Jag blir ännu mer sugen på att åka dit!

Svar: Tack Linda! Jag kan varmt rekommendera Budapest 😊. Jag kommer att åka tillbaka för att uppleva mer av den historiska staden.
Ha en fortsatt fin helg!
Eva Sollén