Vinnare i Apollos tävling Årets reseinspiratör - kategori Mat och Dryck People in the Street - Deltagare på pressresan till Ungern

 

 

Min första pressresa, som går till Ungern, börjar med en träff för resebloggare och deltagare från resebranschen. Vi besöker hotellet Danubius Health Spa Resort Helia där vi får en presentation av samtliga samarbetspartners, som tillsammans med Hungarian Tourism anordnar pressresan.

 

 

 
 

Vi möter representanter från hotell, spa-anläggningar, bussbolag m.m. från regionen och vi får presentationer från några helt fantastiska ställen och områden både i och utanför Budapest. Ungern är ju så mycket mer än bara Budapest, vilket jag har förmånen att få uppleva under mina dagar i Héviz!

 

 

 

 

Vi blir bjudna på goda snittar som vi äter medan presentationen pågår. Jag hinner även prata med resebloggskollegor från Sverige och de andra skandinaviska länderna vilket är riktigt givande.

 

 

 

 

 

Fler resebloggare

 

Första dygnet i Ungern tillbringar vi alla tillsammans i Budapest för att sedan delas upp i olika grupper med blandade aktiviteter. Jag har ett mycket intressant schema och ser även fram emot att läsa om vad alla andra får uppleva under den här resan!

 

Vill du också se vad de andra får vara med om i Ungern? Klicka in på deras fina resebloggar:

 

Sverige

People in the Street

Travel on a Cloud

FREEDOMtravel

Travellink

Discovering The Planet

Mat- och resebloggen

 

Danmark

Out’n’about

Mette og Martin Reiser

AfterGlobe

 

Finland

Veera Bianca

Cocoa Etsimässä

Tämä Matka

 

Norge

Hamaica Reiseblog

The Travel Inspector

 

Island

From Ice To Spice

Turist.is

 

 

Kvällens vinnare: Hamica Reiseblog, FREEDOMtravel, People in the Street, Mat- och resebloggen och Discovering The Planet. Foto: Anna Ström Åhlén
 
 

Resebloggare och resebranschen

 

Det här är min första pressresa och det är intressant att se att resebranschen verkligen ser resebloggarna som en viktig del i marknadsföringen av sitt område. För mig som bloggare är det även ett utmärkt sätt att få en bra uppfattning om vad som erbjuds för besökare.  Dessutom är det ett mycket bra tillfälle att kunna utvecklas som resebloggare.

 

Innan vi fortsätter den här kvällens aktiviteter med en barrunda tillsammans med Budapest Underguide lottas det ut en del priser i form av bland annat lokala kokböcker och hotellövernattningar. Den här kvällen satt jag verkligen vid vinnarbordet! Hela fem stycken av oss vann priser och jag var en av dem!

 

Under kvällen blir fullmatade med tips och ställen och många ser verkligt intressanta ut. Det är dock tyvärr inte alldeles enkelt att kunna fokusera 100 % på alla presentationer, dels när de är så många och dels när de presenteras i form av Power Point. Här skulle man kunna fundera på en annan typ av presentation.

 

 

Jag ska dela med mig av mina ungerska upplevelser här på bloggen men även på Instagram där jag finns under namnet @evasol och på People in the Streets Facebooksida.

 

Denna resa genomförs i samarbete med Hungarian Tourism. Innehållet och åsikterna är helt och hållet mina egna. 

 
#1 - - Ditte:

Vad roligt och så spännande! Jag ska givetvis även titta in hos några av de andra deltagarna som var med eftersom jag förstått att ni besökt olika delar av Ungern efter Budapest och upplevt olika saker.
Detta blir en resa även för mig.
Härliga och lockande bilder!
kram!

Svar: Tack Ditte! Vad kul att du vill läsa om våra upplevelser i Ungern. Precis, efter ett dygn i Budapest blev vi uppdelade i grupper med olika aktiviteter. Jag tycker också att det ska bli roligt att följa de andra deltagarnas resa.Kram och ha en riktigt fin söndagkväll :)
Eva Sollén

#2 - - FREEDOMtravel:

Haha, vad kul att se bilderna här! Det var verkligen givande och roligt att träffa alla andra resebloggare och nu ska det bli kul att läsa om de olika bloggarnas äventyr efter Budapest :)

Svar: Håller med! Ska bli jättekul att läsa om allas upplevelser :)
Eva Sollén

#3 - - Anna, Travel on a Cloud:

Vilken bra inledning och beskrivning av resan! Perfekt med listan över deltagarna, så man kan ta del av allas olika historier. Haha, ler igenkännande kring mycket. Vilken resa det blev! Och återigen grattis till vinsten. Den där kokboken såg inte dum ut.

Svar: Tack Anna :) Ja, jag tänkte att det är kul att kunna följa vad ni andra skriver om era upplevelser.Resan blev helt fantastiskt rolig, mycket skratt och mycket som skulle hinnas med. Kokboken var jättefin och det var även med en guide över vinområden i vinsten som kan komma väl till pass.
Eva Sollén