New York,  New York – West Village,  New York — Mat & dryck

Minetta Tavern New York

I trivsamma Greenwich Village, ett av de absolut mysigaste områden i New York, har vi haft några av våra roligaste kvällar i staden. Tre gånger har vi skrattat åt komikerna i Comedy Cellar (läs här och här) och en kväll släppte vi loss ordentligt med karaoke på The Big Fat Pussycat.
 
 
Under en promenad i området började det vara dags för en vilopaus och helt lägligt dyker Minetta Tavern upp, ett gammalt historiskt ställe från 1937 som jag länge velat besöka. Minetta Tavern var ett populärt tillhåll för poeter och författare såsom Ernest Hemingway och Dylan Thomas, varav den senare sägs ha hällt i sig 18 whiskey på White Horse Tavern innan han rumlade hem till Hotel Chelsea där han avled samma natt.
 
 
Minetta Tavern drivs av krögaren Keith McNally som varit aktiv i New Yorks restaurangbransch i över 30 år. Keith McNally har även öppnat bland annat Odeon (iTribeca), Café Luxembourg (Upper West Side), Pastis (Meastpacking District), Balthazar (SoHo), Morandi (West Village) och Schillers (Lower East Side). New York Times har kallat honom ”Krögaren som uppfann Downtown”.
 
Minetta Tavern har fått flera utmärkelser av Michelinstjärnor.
 
 
En av tavlorna föreställer ”RED” The Swedish Jerry Colonna.
 
 
För några år sedan genofördes en ordentlig renovering men man har sparat många gamla detaljer som för dig tillbaka till 1930-talet.
 
 
Menyn lovar underbara maträtter vilket även de höga betygen från tidigare gäster vittnar om. För vår del var det inte matdags så vi satte oss i baren för en svalkande drink innan vi gick vidare för nya upplevelser.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *