New York

Kärlekslås

Vi har sett dem lite överallt, kärlekslåsen. Namnsatta hänglås hänger på broar för att symbolisera evig kärlek medan dess nyckel ligger på botten i något vatten. Det är en trend som sprider sig världen över, men det är egentligen inte ett nytt fenomen.
Redan för hundratals år sedan sattes hänglåsamuletter på kinesiska barn för att ge dem långt liv med god hälsa. 
På 1960-talet firade italienska män avslutet på sin militärtjänst genom att låsa fast hänglås på bron Ponte Veccio och slänga nyckeln i vattnet och på 1980-talet, i Ungern, hängde studenter upp hänglås på ett järnstaket vid en katedral som en symbol för avslutade studier, men även för att få livslång kärlek.
Det är inte bara unga par som vill låsa fast sin kärlek, även äldre par manifestar sin kärlek genom att utföra ritualen på bröllopsdagar.
Vi har sett låsen i bland annat Stockholm, Paris och New York, men vi har inte låst fast vår egen kärlek på det sättet. 
Inte än i alla fall.

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

2 kommentarer

  • Beccus

    Det är himla fint! På kärlekens bro i St Petersburg kan man i tillägg försöka stjäla en kyss av förbipasserande. Om ni inte varit där rekommenderas staden varmt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *