Kärlekslås

Kärlekslås

Vi har sett dem lite överallt, kärlekslåsen. Namnsatta hänglås hänger på broar för att symbolisera evig kärlek medan dess nyckel ligger på botten i något vatten. Det är en trend som sprider sig världen över, men det är egentligen inte ett nytt fenomen.
Redan för hundratals år sedan sattes hänglåsamuletter på kinesiska barn för att ge dem långt liv med god hälsa. 
På 1960-talet firade italienska män avslutet på sin militärtjänst genom att låsa fast hänglås på bron Ponte Veccio och slänga nyckeln i vattnet och på 1980-talet, i Ungern, hängde studenter upp hänglås på ett järnstaket vid en katedral som en symbol för avslutade studier, men även för att få livslång kärlek.
Det är inte bara unga par som vill låsa fast sin kärlek, även äldre par manifestar sin kärlek genom att utföra ritualen på bröllopsdagar.
Vi har sett låsen i bland annat Stockholm, Paris och New York, men vi har inte låst fast vår egen kärlek på det sättet. 
Inte än i alla fall.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *