Köpenhamn

Frizonen Christiania

Köpenhamns näst största turistattraktion är fristaden Christiania som ligger i ett gammalt militärområde i Christanshavn. Här tillåts alternativa livsstilar man har ett självstyre som bygger på att alla individer har ansvar för sitt eget liv och hem.
Christiania har inga direkta lagar, men följande regler gäller:
  • Ingen tung narkotika
  • Inga vapen
  • Inget våld
  • Ingen handel med byggnader eller bostäder
För besökare gäller fotoförbud och inget spring och slams.
Och ja, cannabis såldes helt öppet från de små bodarna på torget efter Pusher Street och ja, inget hus var det andra likt, inte heller trädgårdarna. Ett kafé med hembakt fikabröd fanns i området och en hel del lösspringande hundar fanns bland de avslappnade invånarna. Intressant besök!
  

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *