Krokek, Kolmården

Krokek, Kolmården

Vi har rest igen! 20 månader senare tar vi oss äntligen iväg på en annan resa än till våra stugor i Angsjön, Jarhois och Pålänge! Sista dagarna på Stefans höstlov bokar vi en resa till Stockholm och använder oss av flygbolagets poäng som vi samlat på oss med råge under pandemin via våra betalkort.

Från Stockholm tar vi en hyrbil till Kolmården och med oss har vi helt oväntat en grön liten kille, Milo, som väntar på min plats på flygplanet. Runt halsen på Milo finns en uppmaning att ta med honom på äventyr och sedan lämna honom vidare efter att ha skickat en story plus bilder på hans äventyr till lågstadieklassen i Göteborg som skickat iväg honom. Klart Milo ska få hänga med på äventyr! Vi tar bland annat med honom på skogspromenader bland höstlöv och fina gamla hus innan vi skjutsar ut honom till djurparken i Kolmården för vidare äventyr.

Syster Marie och hennes man Per har köpt ett hus i Krokek, Kolmården, och lämnat Linköping sedan sist vi besökte Östergötland. En mycket fin röd dam med vita knutar från 1920 och jag blir helt betagen! Vilket underbart hus! Min syster är helt fenomenal att få till den där mysiga känslan när man kommer in i ett rum och vi ser till att nyttja varje hörn i hela huset (även den där drinken i skafferiet som vi pratat om så länge, hehe …).

Vi tar oss ut till svampskogen och för första gången får jag och Stefan möjlighet att plocka trattkantareller! Vi har ju bara hittat de gula kantarellerna hemma hos oss, men det finns säkert trattisar i våra trakter också. Vi får utforska det närmare nästa år!

En kväll åker vi in till människobyn (Norrköping) och upplever mysiga Tullhuset Sea Club. Vi börjar med bubbel och ostron till kvällens specialpris på Guldbaren innan vi ger oss in på kvällens gastronomiska upplevelser vilka serveras på diverse vackert porslin. Det blir både ros och faktiskt lite ris, men upplevelsen är tipp topp och strös på lite extra när ett av Sveriges mest kända tv-par glider in på restaurangen med sitt sällskap. Kul! Själva avslutar vi med en drink i Guldbaren innan vi promenerar genom staden till bilen som står parkerad på syster Maries jobb alldeles vid vattnet.

Stefan passar även på att besöka bästa Dennis Barbershop i Linköping för att fixa hår och skägg och vi hälsar på min systerson som bjuder på kanongod vegansk middag i hans nya lägenhet. Innan vi åker norrut igen hinner vi även med en trevlig kväll med vänner och lite shopping i Kolmården. Vilket lyckat höstlov!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *