Höst och häst!

Höst och häst!

Förra söndagen visade sig den färgsprakande hösten från sin allra bästa sida under vår morgonpromenad hemma i Kyrkbyn, Gammelstad. Nu en vecka senare är det dock inte många löv kvar på träden, men den här dagen är de verkligen fina. Jag tröttnar aldrig på att promenera runt i byn bland alla 408 röda kyrkstugor, Nederluleå kyrka från 1492 och friluftsmuseet Hägnan. Det finns alltid något nytt att se.

I år är det 25 år sedan jag flyttade till Kyrkbyn och samma år upptogs Gammelstad kyrkstad på UNESCOs världsarvslista (lika många år som jag i dagarna firar på samma företag). Dessutom fyller Luleå 400 år just i år vilket har firats på olika sätt under året. Ett riktigt jubileumsår på många sätt.

Hertsö stalldrängar

När vi lika pratar jubileum så är det 42 år sedan jag började hänga i Hertsö Stalldrängar ute på Kalvholmen där jag hade mina hästar i många år. Längtan hem till stallet och hästarna finns alltid inom mig och jag bestämmer mig för att åka dit och snosa lite häst den här fina höstdagen.

När jag kommer upp på stallbacken är det verkligen som att komma hem. Jag har spenderat så himmelens mycket tid på den platsen och fått vänner för livet på köpet. En av mina stallkompisar har fortfarande en häst där, likaså hennes syster, och jag hade turen att stöta på min kompis där. Alltid lika roligt att surra ikapp lite när vi träffas!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *