Niporna, Luleå

Niporna, Luleå

Nu när vi inte reser för tillfället blir bloggfrekvensen väldigt låg och så får det bli. Vi är i någon av stugorna nästan varje helg och visst har jag bilder från dessa tillfällen, men jag har inte tagit mig för att göra något med dem ännu. Dock tänker jag att jag ska göra några inlägg snart, typ som mina sommarvykort men kalla det ”Evas fotoalbum” istället, bara för att göra något med bilderna.

Härom veckan köpte vi med oss snabbmat och åkte till en av Luleås fina stränder, Niporna i Karlsvik, och åt middag vid Luleälven. Det är en brant promenad nedför sandsluttningen där tallarna balanserar på kanten och bortanför älven syns Luleås siluett. På somrarna är det här en väldigt populär badstrand och man behöver inte gå många steg ut i älven för att doppa sig då det är väldigt tvärdjupt. Glass och fika finns på mysiga sommarkaféet Kolaren som ligger uppe på höjden mot Arcus camping.

Den här septembereftermiddagen är det dock lugnt på stranden, vi träffar bara på ett annat par som var på hundpromenad. Niporna är ett fint utflyktsmål, kanske framförallt på hösten när badgästerna har lämnat stranden …

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *