Vinterbilder från norr

Vinterbilder från norr

När vi åkte hem från stugan i Pålänge igår gjorde vi en avstickare efter vintervägarna vid Kalixälven mot den lilla byn Bondersbyn. Varför det blev en tur just dit var att Stefan passerade där nyligen och tyckte att det var så fint med gårdarna och med den öppna älvfåran under bron. Något jag också borde få se! Ni med för all del, så jag bjuder på en vintrig bildbomb.

Byn Bondersbyn ligger på båda sidorna av älven och de gamla gårdarna vittnar om att lantbruket har haft en stor betydelse för området genom åren. Hade vi roat oss att räkna gamla timmerlador hade vi nog kommit upp till en relativt hög siffra, men jag nöjde mig med att fotografera dem samt att kliva ur bilen för att ta en promenad över bron över Kalixälven.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *