Bilder från Porto

Bilder från Porto

 
Eftersom jag precis fick det för stunden rätt sällsynta ”bloggilet” så passar jag på att sno ihop en riktig färgbomb av mina sista bilder från Portugals näst största, men kanske mest charmiga, stad: Porto.
 
Bered dig på inte bara en färgbomb utan även en bildbomb här! Nu är det nämligen dags att avsluta kategorin Porto här på bloggen (för den här gången i alla fall) och det blir mååånga bilder!
 
 
 
 
Från vår balkong ser vi rakt ner i gränderna i den gamla delen av Porto.
 
 
 
 
 
 
Porto med sina färgglada hus, smala kullerstensgränder, fina balkonger, trevliga butiker, fantastiska mat, floden och trivsamma vibbar kliver faktiskt upp till ett av mina favoritresmål i Europa konstaterar jag när jag nu lägger ut mina sista bilder från staden. Vad finns det inte att tycka om liksom?
 
 
 
 
 
Mitt trevliga och fina resesällskap.
 
 
Spårvagnarna i Porto har funnits i staden sedan början av 1900-talet. Dagens spårvagnar är i vintagestil och går tre olika turer i de nedre delarna av Porto ut mot havet efter floden Duoro.
 
 
Som ni märker slänger jag ut alla färgglada bilder utan inbördes ordning, men med en gemensam nämnare iform av otroligt många detaljer att spana in närmare för den som kanske har lite tid över. Det finns mycket att upptäcka i många av bilderna.
 
Kolla in i butiken! Vilket härligt sortiment.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi skippar båda våra försök att gå in i en av Portos allra största och mest kända attraktioner, d.v.s. bokhandeln Livraria Lello som inspirerat J K Rowling till Hogwartbiblioteket i Harry Potter-böckerna och hittar istället den trevliga utebaren Base på en kulle med utsikt över det 75 meter höga klocktornet på barockkyrkan Igreja dos Clérigos.
 
En sådan där härlig bar att hänga i tillsammans med vänner en solig och varm dag som vi verkligen uppskattar.
 
 
 
 
 
Nära vår lägenhet ligger byggnaden Mercado Ferreira Borges som tidigare var en marknadsplats. Numera finns det några restauranger, en fotoutställning etc. men det är utsikten över den lilla parken som lockar oss. Här skulle jag också kunna hänga på eftermiddagarna om jag bodde här!
 
 
 
 
Katedralen i Porto sägs vara en pärla från insidan men vi nöjer oss att se den från utsidan. Den syns förövrigt från flera ställen i Porto!
 
 
 
 
 
 
Kvällslivet i Porto passar oss alldeles utmärkt. Vi strosar runt och stannar till vid någon trevlig vinbar eller äter gott på någon restaurang som vi googlar fram gott betyg från. Det finns säkerligen nattklubbar och annat för den som söker det också …
 
 
 
 
 
 
 
 
Alldeles nära vår lägenhet hittar vi den lilla pärlan stekhuset Bota & Bira. Det är en charmig restaurang med få sittplatser så se till att boka om du vill vara säker på att få en gastronomisk upplevelse just här. Vi bokar samma dag och både maten och servicen är verkligen toppklass!
 
AdressR. do Comércio do Porto 191.
 
Mäktigt va?
 
Nere vid floden hittar vi byggnaden som hyser Sveriges konsulat.
 
 
 
 
 
 
 
 
Strandpromenaden vid floden Duoro lockar folk under hela dagen men kanske framförallt kvällstid då barerna och restaurangerna snabbt fylls på. Vi hänger på en bar en varm eftermiddag då vi söker skugga men annars väljer vi oftast att äta på någon restaurang som ligger högre upp i gränderna.
 
 
 
 
 
 
 
 
Som sagt. Gränderna. Husen. Färgerna. Maten. Porto. Jag gillar. Verkligen!
 
 

4 kommentarer

 1. Vilket potpurri av bilder från Porto. När vi bodde ett år i Portugal så besökte vi även Porto under dagen med två barn. Jag körde och vad jag minns så var det både backigt och trafikerat. Så roligt att få komma tillbaka genom din blogg.
  Trevlig kväll <3
  Kram
  Biggeros.blogg.se

  1. Åh tack! Roligt att du uppskattar inlägget 🙂 Jag har läst på din blogg om det besöket om jag minns rätt. Och japp, det stämmer att det är både backigt och trafikerat på sina ställen. Men en så trevlig stad!Ha en fin kväll du med.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *