Skotertur till Kohamn

Skotertur till Kohamn

 
Kohamn på ön Bergön i den norrbottniska skärgården är ett finfint utflyktsmål som vi brukar besöka både sommar och vinter. Vi har bland annat seglat dit en vindstilla julidag med våra goda vänner men även tagit oss dit med vår egen lilla båt Bengta vid några tillfällen.
 
 
 
Idag var det en fantastisk vårvinterdag i stugan i Pålänge och vi packar med oss Elton i hans ryggsäck och tar skotern över Bottenviken till dagens utflyktsmål Kohamn för att träffa våra vänner Lena och Kjell. 
 
 
 
 
 
 
 
Kohamn ligger vackert till i en lagun som håller undan de flesta vindarna. Elton får glädjefnatt och springer som en gasell över isen! Vi ser spår av både räv och ren och vi vet att det finns gott om örn i området så vi är noga med att hålla oss nära Elton så han inte blir ett byte för rovdjuren …
 
 
 
 
 
 
 
Vindarna och isen bygger ofta fina konstverk bland stenarna vid strandkanterna och vi hittar ett som sticker ut bland de andra. Naturen alltså!
 
 
 
 
Kjell borrar ett pimpelhål och testar fiskelyckan. Det går sådär men även små fiskar är fiskar ju!
 
 
 
Självklart håller vi avstånd till varandra och tänker på riskerna med Corona, men visst är det svårt att ta in coronavirusets framfart en sådan här dag. Just idag känns det overkligt för oss och vi anser oss vara lyckligt lottade att vi faktiskt kan njuta av vårvintern tillsammans utomhus i den norrbottniska skärgården trots allt som händer i världen!
 

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *