Promenad i Kyrkbyn och inställd Hawaiiresa

Promenad i Kyrkbyn och inställd Hawaiiresa

 
Vår bokade Hawaiiresa har blivit inställd med anledning av Coronaviruset (Covid-19)! Det är som att hela världen har stannat upp och vi följer utvecklingen på nyheterna och en inställd resa i dessa tider känns ändå okej även om vi är ledsna för att inte kunna åka på vår planerade resa för att träffa kanadensiska släkten. Det får bli en annan gång helt enkelt.
 
 
 
 
 
 
Söndagsförmiddagen bjuder på perfekt promenadväder hemma i världsarvet i Kyrkbyn, Gammelstad. Strålande sol och blå himmel och med skyddande sockar på Elton på hans små tassar klarar även han en längre promenad bland kyrkstugorna runt Nederluleå kyrka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det är nästan helt tomt i byn och på friluftsmuseet Hägnan träffar vi bara på en annan person fastän det är perfekt söndagsväder för en familjeutflykt. Vi känner verkligen av att människor håller sig undan folksamlingar och, japp, även här i norr lagrar folk toalettpapper och pasta! Nå, desto mer plats för oss att strosa runt bland de gamla timmerhusen på Hägnan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Julias knallgula jacka gör sig verkligen bra på bild mot dagens klara färger och Elton, tja han gör sig alltid bra på bild …
 
 
 
 
 
 
 
Just nu är det bara en häst och några får i hagen på Hägnan och Elton är alltid lika nyfiken på vilka de där typerna är. Han hälsar gärna på dem utan att knorra och morra!
 
 
 
 
 
 
Jag passar även på att besöka St. Petri kapell på kyrkogården där pappas urna väntar på att askan ska spridas i asklunden. Det är fortfarande ofattbart att han är borta och jag vet inte hur många gånger jag har tänkt att jag ska ringa honom och berätta något. Det är så konstigt och jag kommer aldrig att vänja mig!
 

8 kommentarer

  1. det ser underbart ut tycker jag, ett bra alternativ när resan ställs in. Min resa till Cervinia ställdes också in, men det var tur… för orten införde stängd karantän två dagar efter att vi skulle anlänt i 21 dagar!!! Och sedan när man kommer hem från Cervinia, som ligger i norra Italien, så måste man vara i karantän i ytterligare 14 dagar hemma… TUR med andra ord!

  2. Fantastiska foton! Tråkigt med inställda resor, men det är ju bara att anpassa sig just nu. Och under de här omständigheterna vill man ju inte resa. Vi har hittills ställt in två resor, en till Tunisien och en till Tyskland.

  3. Så vackra bilder! Ni har verkligen en fin miljö att vistas i mitt i. Fint också att ni har era stugor för ett liv utanför de tättbefolkade riskzonerna. Ledsamt med er Hawaiiresa förstås. Jag tycker detsamma angående min New York-resa. Men i det stora sammanhanget inser man ju att det egentligen bara finns en önskan: att mardrömmen ska vara över …
    🙁 Ovissheten är värst!
    Känner så med dig angående din pappa. <3 🙁 Det är så overkligt att inte längre kunna tala med någon som funnits där hela ens liv.
    Varma kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *