Portugal,  Portugal – Porto

Mysiga gränder i Porto

 
Vi bor i den gamla delen av mysiga Porto, som är Portugals näst största stad belägen i norra delen av landet alldeles vid floden Douros mynning i Atlanten. Från ”old town” har vi gångavstånd till flera stora attraktioner i staden och det är till fots som vi upplever Porto. Det här är verkligen ett perfekt läge att bo på när du besöker Porto.
 
 
 
 
 
Favoritområdet blir snabbt just gamla Porto där vi njuter av att gå vilse bland de pittoreska gränderna. Nedanför katedralen kryllar det av smala kullerstensgator och under en promenad hamnar vi på ett mysigt torg där vi hittar ett ledigt bord på uteserveringen hos Cerca Velha – Food & Drinks som bara kallar på oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
Men vilket utmärkt ställe att bara sitta ner och spana in vad som händer på torget! Torget är omringat av stenmurar och pastellfärgade hus med tvätten hängande mellan byggnaderna och en katt som tittar ut genom ett fönster. Kvinnan bredvid oss sitter med skissblocket och förevigar platsen på sitt sätt. Vi gillar det här så mycket att vi ser till att återvända dagen efter med våra vänner! 
 
 
 
Adress: Largo da Pena Ventosa 23, 4050-471 Porto
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *