Tornedalen

Vintermorgon i Jarhois

 
Det är söndagmorgon, vi är i stugan i Jarhois, Tornedalen, och klockan är strax före sju när jag vaknar. Jag tittar ut genom fönstret och ser att gårdagens intensiva snöfall har slutat, det är inte ett moln på himlen och ljuset från solen börjar synas i horisonten. Efter ett kort resonemang med mig själv kliver jag upp från den varma sängen och tar med kameran för att fånga den fina morgonen på bild.
 
 
Läget på stugan är helt suveränt!
 
 
 
Det är -12,5 grader, men oj vilken vacker morgon! Vilka kontraster mot gårdagens fotopromenad då snön vräkte ned och jag fick skydda kameran med handen. Vintrigt på ett helt annat sätt, liksom.
 
 
 
 
 
 
Stugan ligger alldeles vid Torne älv som nu börjar döljas under snö och is. Jag går ned till älven, där vi brukar bada på sommaren och jag tittar ut mot den finska sidan. Promenerar en bit efter älven där dimman dansar över de delar av älven som fortfarande ligger öppen. Det är vackert! Så vackert!
 
 
 
 
 
 
All snö från gårdagen har gjort träden vita och jag får årets första julkänsla när jag ser de fina faluröda husen. Det är bara tomten som bär en lykta som saknas …
 
 
 
 
 
Efter en halvtimme är det fulladdade batteriet nästan tömt och jag nöjer mig för stunden. Men när solen lyser upp träden på ön framför stugan går jag ut igen. Jag kan bara inte låta bli.
 
 
 

People in the Street är en prisbelönt reseblogg som drivs av Eva Sollén från Gammelstad utanför Luleå. Jag bloggar om våra resor, där favoriterna är Kanada och New York. Jag och min man Stefan tillbringar de flesta helger i någon av våra stugor så det blir en hel del blogginlägg från dessa också.

4 kommentarer

 • Anna, New York - My Bite of the Big Apple

  Det gjorde du rätt i: att gå ut och fotografera! Verkligen vackert som julkort. Jag förstår att ni trivs i denna makalöst fina miljö.
  Men … eh … lägre temperatur än minus 12 grader, hjälp! 😉 Nästan svårt att fatta hur det kan skilja sig så i vårt land. Men så är det ju väldigt avlångt också. 🙂
  Här är det plus 2 grader och sol.
  Kram och ha en fin start på veckan!

  • Eva Sollén

   Tack så jättemycket Anna! Ja, det var verkligen en vacker morgon och jag är glad att jag beslutade mig för att kliva upp.
   Det är verkligen skillnad i vårt avlånga land. I Tornedalen väldigt mycket snö men när vi kom tillbaka till kusten var det knappt någon snö alls!
   Kram och ha en fin vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *