Park Rooftop Bar, Lissabon

Park Rooftop Bar, Lissabon

 

 
Ni som följt oss på bloggen ett tag vet att vi verkligen gillar att besöka takbarer när vi är ute och reser. Så börjar jag ofta ett blogginlägg som handlar om just takbarer, exempelvis när vi besöker favoritstaden New York. Men dagens inlägg handlar om en takbar i en helt annan stad, nämligen i Lissabon.
 
Park ligger på sjätte våningen uppe på ett parkeringshus i Bairro Alto. Vet man inte vad man ska titta efter kan det vara svårt att hitta takbaren. Lite sådär hemligt som en speakeasy-bar i New York. Men det här är inte en särskilt hemlig takbar, det är en av de populäraste barerna i Lissabon och många turister hittar hit. Med all rätt! 
 
 
 
 
 
Vi hittar den ”hemliga” dörren som döljer en nedklottrad hiss och åker högst upp. Därefter får vi promenera upp sista biten tills vi hittar Park. Det är en varm försommardag och många har redan hittat hit fastän det bara är eftermiddag ännu. Vi beställer en kanna sangria och slår oss ned på första bästa lediga platser medan vi väntar in några som ska lämna baren.
 
 
 
 
 
 
 
Vi får snart en fin hörnplats där vi har utmärkt utsikt över den röda ”Golden Gate-bron” 25 de Abril Bridge. Från takterrassen som är mysigt inredd med trämöbler och gröna växter har vi en 180-gradig vy över Lissabon. Inte dumt alls! Att se solen gå ned från Park är nog en riktigt fin upplevelse!
 
 
 
Från takterrassen på Park ser vi även statyn Santuario do Christo Rei som är en kopia av den kända Jesusstatyn i Rio de Janerio, Brasilien.
 
 
 
 
 
 
Förutom vacker solnedgångs sägs Park servera goda hamburgare. Lägg till god sangria, fin terrass, vackert väder och allt uppe på en takbar – vad mer kan man begära? Bara att ta dig hit nästa gång du är i Lissabon vettja!
 

Park
Calçada do Combro, 58
Bairro Alto
Lisbon
 

 

 

2 kommentarer

  1. Haha, vet att du har en förkärlek till takbarer och ni brukar alltid hitta lit udda och roliga barer… Precis som du så gillar jag takbarer det är en speciell känsla!
    Denna bar var riktigt cool, kul med en bra uppe på taket i ett parkeringshus..

    1. Tack Petra! Ja precis, visst är det en speciell känsla att komma upp på en najs takbar som bjuder på en utmärkt vy över staden man besöker. Det här var jättefin och ett perfekt ställe att placera en bar på om du frågar mig …
      Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *